Hirdetés

Itt a Seagate 16 TB-os merevlemeze



|

Megérkeztek az elsősorban üzleti felhasználásra szánt, 16 TB kapacitást kínáló Exos X16, IronWolf és IronWolf Pro merevlemezek.

Hirdetés

A Seagate új merevlemezeket dobott piacra, professzionális és szerverszintű felhasználásra. Ezúttal az Exos X16, az IronWolf és az IronWolf Pro termékek frissültek, méghozzá az eddigi legnagyobb kapacitású, 16 TB-os modellekkel. 

Hirdetés

Az Exos X16 egy 3,5 hüvelykes, 7200 RPM-en operáló, héliumalapú merevlemez, ami teljesítményét tekintve piacvezetőnek számít az üzleti szektorban. Ezt kíséri most a 16 TB-os IronWolf és IronWolf Pro. Ezek NAS-típusú meghajtók, amelyek az otthoni és irodai szerverkapacitás terén nyitnak új lehetőségeket. 

A gyártó szerint ezek a meghajtók egyszerre több szerverhasználót is képesek kiszolgálni, és akár évi 300 TB-os terhelést is elviselnek. A Seagate igyekszik teljesíteni a tárhellyel szembeni követelményeket, de azt jósolja, hogy a 2018-as 33 ZB-ről 6 éven belül 175 ZB-re emelkedik a jövőben a tárhely-szükséglet. 

A Tencent Cloud egyébként az elsők között csapott le az Exos X16 HDD-kre. Ezek már kaphatóak, 629 dolláros áron - az IronWolf meghajtókra azonban még várni kell. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.