Hirdetés

Itt az első nyolcadik-generációs Core i3, ami laptopokba megy



|

Bemutatkozott az Intel Core i3-8130U processzor - sokat nem szabad várnunk tőle.

Hirdetés

Az Intel még 2017-ben dobta piacra az első olyan nyolcadik-generációs Core processzorait, amelyeket laptopokba szánt. Bár az architektúrát nézve nem volt sok változás, az új, 15 wattos Core i5-8250U és a Core i7-8550U legalább 4-magosak voltak, ennek hála pedig akár 40 százalékkal jobb teljesítményt nyújtottak, mint az elődjeik (ugyanolyan fogyasztás mellett). 

Hirdetés

A Core i5-ös és a Core i7-es vonal később tovább bővült, azonban 15 wattos, nyolcadik-generációs Core i3 chip eddig nem volt laptopokba. Most ez megváltozott a Core i3-8130U bemutatkozásával

Ez a modell a Core i3-7130U-t hivatott leváltani, de igazából az Intel bevallása szerint sem hoz sok újdonságot. Az Intel szerint egy korábban a Kaby Lake-családhoz tartozó termékként kell kezelni, vagyis csak azért lett Coffee Lake szériás, mert az Intel így szeretné címkézni. 

A régi modell 2,7 GHz-es órajelét a Core i3-8130U 2,2 GHz-re módosítja, turbo boost mellett pedig 3,4 GHz-re emeli. Az átmeneti extra sebesség a fontos és rövidebb feladatokhoz így jobb teljesítményt garantál. 

A 2-magos, 4-szálas CPU Intel UHD 620-as grafikát kapott, és maximum 32 GB memóriát támogat. Bár 15 wattos, 800 MHz-re állítva 10 wattos fogyasztással is működik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.