Hirdetés

Itt az Intel egyik legjobb ár-érték arányú processzora



|

Megérkezett a Coffee Lake mikroarchitektúrára építkező Pentium Gold G5620, amely 4 GHz-es órajelet és jó teljesítményt kínál, elméletileg kedvező áron.

Hirdetés

Az Intel kiadta az első olyan Pentium márkavonalat erősítő processzorát, amely már 4 GHz-es órajelet kínál. Ez lett a Pentium Gold G5620 (BX80684G5620), ami egyben a cég legjobb ár-érték arányú chipjeinek egyike is lett. 

Hirdetés

Az új CPU a G5600-at váltja le, és alapvetően a belépőkategóriát képviseli. A 14 nm-es Coffee Lake mikroarchitektúrára építkezik, 2-magos, 4-szálas CPU, 4 GHz-es órajellel, Turbo Boost nélkül. 256 KB L2 cache (magonként) és 4 MB L3 cache jellemzi. 

Az integrált grafikus vezérlésért az Intel UHD 630 felel, 24 végrehajtási egységgel. A kétcsatornás DDR4-es, integrált memóriakontroller akár 64 GB DDR4-2400-as RAM-ot is támogat. A TDP értéke 65 watt. 

Bár a processzor vételára elméletileg igen kedvező, és remélhetőleg 100 dollár körül alakul, sajnos az Intel mostanra sem tudta maradéktalanul megoldani a készletproblémáit, így a lehetetlen megmondani, hogy a gyakorlatban mennyiért lehet majd hozzájutni a március elején boltokba kerülő Pentium Gold G5620-hoz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.