Hirdetés

Itt az Ubuntu 18.04 LTS Bionic Beaver



|

Új Linux kernel, a Spectre és a Meltdown elleni védelem, valamint módosított kezelőfelület is került az új verzióba.

Hirdetés

A Canonical kiadta az Ubuntu 18.04 LTS verzióját, amelynek a kódneve Bionic Beaver. Ez a frissítés többek között új Linux kernelt tartalmaz, valamint a Spectre és a Meltdown sérülékenységek elleni védelmet, továbbá bizonyos helyeken továbbfejlesztett kezelőfelületet. 

Hirdetés

Bár a Canonical 6 havonta ad ki új verziót az Ubuntuból, a 18.04 LTS támogatása hosszú távú, 5 évig él. 

Aki az Ubuntu 16.04 LTS-ről frissít, az sok változást tapasztalhat. Az alapértelmezett asztali környezet már a GNOME, nem a Unity, illetve az ablakok jobb oldalára kerültek vissza a bezárást, nagyítást és kicsinyítést segítő gombok. Megújult az Ubuntu Software Store és a Beállítások app, valamint a Nautilus fájlböngésző is. 

Az Ubuntu 18.04 LTS egyik apró újdonsága az új alapértelmezett háttérkép is - ez utal a verzió nevére. Az Ubuntu legfrissebb kiadása innen szerezhető be

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.