Hirdetés

Itt az új csodadriver: kétszeres gyorsulás az Intel ARC videokártyáknál



|

Egyelőre sikerről nem beszélhetünk a gyártó grafikus vezérlői kapcsán, a szoftveres támogatás azonban példaértékű. Ismét óriási sebességnövekedés érhető el népszerű játékok esetében.

Hirdetés

A nemrég megrendezett Intel Innovation 2023 konferencián nagyon sok fejlesztésről esett szó, a játékos felhasználókat célzó dedikált videokártyák új generációjáról azonban továbbra sem tudni semmit. Az Alchemist-generációhoz tartozó ARC-vezérlők elérhetők a boltok polcain, egyre jobb ár-érték arányt felmutatva versenyeznek az Nvidia és az AMD megoldásaival, de a teljesítménybeli lemaradást talán ideje lenne egy új termékcsaláddal kezelni.

Mivel erre az idén már nincs esély, ezért az Intel természetesen mindent megtesz annak érdekében, hogy a radaron tartsa a hardvereit, a karácsonyi szezon pedig alkalmas lehet kipörgetni a picit beragadt készleteket. Az árak rendben vannak, a szoftveres támogatás pedig egészen pazar; folyamatosan érkező eszközillesztők, olykor egészen nagy sebességjavulásokkal megspékelve.

Hirdetés

Dupla teljesítmény, pusztán szoftverrel

A 4885-ös végződésű, béta-besorolású driver számos hibajavítással érkezik, de ezeknél sokkal érdekesebb az a lista, ami egyes játékokban elért teljesítménynövekedést jelzi százalékos formában. A gyártó nemcsak a legújabb, DirectX12-es játékokra fókuszál, hanem igyekszik a közelmúlt népszerű címeiben is megfelelő 3D-s sebességet nyújtani; míg a nyáron egy nagy DX9-es javulást értek el, addig 1-2 hónapja folyamatos DX11-es javulások figyelhetők meg.

A listán olyan játékok szerepelnek, mint a Rainbow Six Siege, az Age of Empires 2: Definitive Edition, a Middle Earth: Shadow of Mordor vagy a rebootolt Tomb Raider, melyek esetében 10-42%-os növekedés várható a képkockaszámokban 1080p felbontáson, maximális részletesség mellett, ám míg tíz százalék körül fejlődést nehéz lesz észrevenni, a Call of Duty: Black Ops 3-ban vagy a 2019-es Modern Warfare részben elért 88-90%-os (közel kétszeres) növekedés látványos. A legnagyobb javulást a Deus Ex: Human Revolutionban érték el, az akár 119%-nyi gyorsulás teljesen új élményt adhat a játék kedvelői számára.

A friss meghajtóval egyébként gondoltak a legújabb játékokra is, hivatalosan támogatott a megjelenés előtt álló Forza Motorsport, és a napokban elérhetővé vált Assassin's Creed Mirage; előbbiben a teljesítményen is növeltek a korábbi eszközillesztőhöz képest.

Az új driver letölthető az Intel terméktámogatási oldaláról, a részletes kiadási jegyzéket a linken tudod átolvasni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.