Hirdetés

Itt egy újabb HDR-szabvány



|

A HDR10+ a Samsung és az Amazon közös megoldása és egyben egy sokadik szabvány HDR-fronton.

Hirdetés

Bár a szabványok célja az, hogy egységesítsenek valamit, előírva a minimális teljesítendő követelményeket, a HDR még egyáltalán nem számít egységesnek. Ami azt illeti, itt egy újabb HDR-szabvány. 

Hirdetés

Ezt most a Samsung és az Amazon közösen alkották meg, HDR10+ névre hallgat. Ez hidat jelent az UHD Alliance által aláírt HDR10 és a Dolby Vision megoldása között (ez utóbbi jobb HDR-t eredményez, de nehezebben teljesíthető specifikációkkal). 

A HDR10+ legjobb változtatása a Dynamic Tone Mappig átvétele, ami változó, dinamikus metaadatok alapján állítja a fényerőt és a kontrasztot valós időben, képpontonként optimalizálva. Ezt tudja a Dolby Vision megoldása, de a HDR10 nem. 

A jelenlegi felállásban a Samsung a hardvergyártó, az Amazon pedig a tartalomszolgáltató. A Samsung 2016-os UHD TV-i megkapják a HDR10+-támogatást, firmware-frissítésen keretében. Erre az idei második félévben számíthatunk, de a 2017-es UHD TV-k még mind támogatják a szabványt. 

A helyzet azért szerencsés, mert lesz hardver, ami támogatja a HDR10+ tartalmakat, az Amazon pedig az egyik legnagyobb szolgáltató. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.