Hirdetés

Itt vannak a Radeon VII teszteredményei



|

A 3D Markban és a Final Fantasy XV-ben is lemérték, hogy mit tud az AMD legújabb csúcskártyája.

Hirdetés

Ha videokártyával kapcsolatos szivárgásokról van szó, akkor Tum Apisak munkásságára mostanában mindig számíthatunk. Ezúttal az AMD Radeon VII csúcskártya mérési eredményeit tette közzé

Hirdetés

Az eredmények alapján a Radeon VII felveszi a kesztyűt az NVIDIA GeForce RTX 2080-nal, ami azért is nagy dolog, mert az AMD igazából csak lekicsinyítette az előző-generációs Vega grafikus vezérlőjét, majd megfejelte a memóriát és az órajeleket. 

Tum Apisak szerint a Radeon VII 27 400 pontot szerzett a FireStrike teszten, 13 400-at a FireStrike Extreme teszten, valamint 6800-at a FireStrike Ultrán és 8700-at a Time Spy-on. A 3DMark adatbázisa szerint a GeForce RTX 2080 általában 27 000 pontot szerez az alapteszten, illetve 6400-at az Ultrán. A szintetikus méréseken tehát jobbnak tűnik a Radeon VII. 

Élesben, a Final Fantasy XV-ben azonban más a helyzet. Az AMD Radeon VII alig szerzett 300 ponttal többet, mint az RTX 2070. És 1200 ponttal maradt el az RTX 2080-tól. 

Többen hozzátették a jelentéshez, hogy a Final Fantasy XV eleve az NVIDIA termékeire van optimalizálva, vagyis meg is van az oka, hogy ebben a játékban miért ennyiével gyengébb a Radeon VII. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.