Hirdetés

Itt vannak a Samsung 970 PRO és EVO M.2 NVMe SSD-k



|

A harmadik-generációs modellek játékokhoz, 3D-s és 4K-s munkákhoz is tökéletes megoldást jelentenek.

Hirdetés

A Samsung bemutatta a Samsung 970 PRO és EVO SSD-meghajtóit, amelyek immáron a harmadik generációt képviselik. A gyártó először 2015-ben állt elő fogyasztóknak szánt NVMe SSD-vel. A legújabb generáció ezúttal is a gamereknek és a professzionális felhasználóknak kedvez. 

Hirdetés

Az M.2-es meghajtók PCI Express 3.0 x4 felületen keresztül használhatóak, és a lehető legtöbbet hozzák ki az NVMe kínálata sávszélességből. A teljesítmény miatt nem csak a gamereknek kedveznek az SSD-k, 3D-s és 4K-s tartalmakkal való munkákhoz is ideálisak, valamint adatelemzéshez szintén. 

A 970 PRO szekvenciális olvasási sebessége a másodpercenkénti 3500 MB-ot is eléri, a szekvenciális írási maximum pedig a másodpercenkénti 2700 MB-ot. Az EVO modellnél ezek az értékek 3500 és 2500 MB per másodpercen alakulnak. Az előző-generációs verziókhoz mérten az írási sebesség közel 30 százalékkal javult, hála a legfrissebb V-NAND technológiának és az új Phoenix kontrollernek. A 970 EVO pedig az Intelligent TurboWrite technológiának hála akár 78 GB-os bufferrel is tudja segíteni a gyorsabb írást. 

A két új SSD-vonal különösen nagy megbízhatóságot garantál. 5 év garancia jár rájuk, és akár 1200 TB adat írását is kibírják - ez 50 százalékkal több, mint az előző modelleknél. A túlmelegedéstől a Dynamic Thermal Guard technológia védi az eszközöket: a hőmérséklet monitorozása mellett annak fenntartásában egy borda is segít, a kontrollert pedig nikkellel borították. 

A 970 EVO 250 és 500 GB-os, valamint 1 és 2 TB-os kapacitásokban lesz elérhető. A 970 PRO 512 GB-os és 1 TB-os verziókban. Mindegyik május 7-től lesz vihető, Magyarországon 34 990 és 74 990 forintos indulóárak mellett. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.