Hirdetés

Ívelt Xiaomi monitor érkezik játékosoknak



|

A leginkább olcsó mobiljairól ismert kínai cég monitora ráadásul kifejezetten jó áron nyit Európában, és csak néhány kompromisszumot kell kötnünk ezért.

Hirdetés

A Xiaomi neve leginkább azoknak mond valamit, akik a mobiltelefonok terén vannak otthon: a gyártó azon kínai vállalatok egyike, amely villámgyorsan tört fel és tette népszerűvé saját készülékeit, főleg azok kiváló ár-érték aránya miatt. Viszont más távol-keleti techcégekhez hasonlóan náluk sem csak telefonok készülnek - igaz, eddig a többi termék nagyját csak ázsiai piacon, illetve kínai webshopokon keresztül értékesítették. Most azonban a hírek szerint Európába készül egy új monitoruk.

Hirdetés

A sajtóhírek szerint a szimplán Xiaomi Mi 34 névre hallgató monitor ívelt panelt kapott (amely egyébként a Samsung gyáraiból érkezett), a 34 hüvelykes, 21:9 képarányú kijelző 3440 x 1440 képpont felbontású, ráadásul 144 Hz képfrissítést kapott. Az íveltség mértéke 1550R.

A Xiaomi sajtóanyaga szerint a kijelző ugyan nem kínál HDR funkciót és viszonylag óvatos, 300 nites max fényerő csavarható ki belőle, viszont a 3000:1 kontrasztarány és a 121% sRGB színmélység nem hangzik rosszul. Csatlakozók terén két HDMI és két DisplayPort mellett egy 3,5mm audio jack kimenet is került rá.

A Xiaomi Mi 34 emellett támogatja az AMD FreeSync-et is a Display Port használatakor, valamint Gsync kompatibilitást is kapott. És akkor most jön a lényeg: az európai boltokba a következő hetekben érkező monitornak 399 eurós árat ígértek, ami átszámolva 140 000 forint környékére jön ki, és egy 34 hüvelykes, ívelt monitor esetében még a fenti hiányosságok mellett sem számít rossz árnak.

Ja, és ha már egyszer leírtuk, hogy "a Xiaomi neve", akkor itt is legyen meg, hogy kell kiejteni. Mivel mobilos téren egyértelműen egyre nagyobbak, és a mostani hír tanúsága szerint más téren is igyekeznek felpörögni, nem árt jól kimondani az európai hangképzéssel kissé szembemenő márkanevet. Szóval nem "ksziaomi", hanem "saomi". Szívesen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.