Hirdetés

Izmos lesz a 32-magos AMD Sharkstooth processzor



|

Felbukkant a Geekbench adatbázisában a 32-magos, 64-szálas, harmadik-generációs Ryzen Threadripper HEDT processzor.

Hirdetés

A Geekbench adatbázisában nemrég felbukkant az utóbbi időben többször emlegetett AMD Sharkstooth processzor, ami egy 32-magos, 64-szálas, harmadik-generációs Ryzen Threadripper HEDT chip lehet. A nominális órajele 3,6 GHz, és mivel az adatok egyetlen új EPYC chiphez sem passzolnak, ezért a szakértők szerint szinte biztos, hogy fogyasztói Threadripper CPU-ról beszélünk. 

Hirdetés

A prototípust jelentő platform alapját egy AMD által, házon belül tervezett alaplap, a WhiteHavenOC-CP adja. A legutóbbi bejegyzésben 128 GB memóriával, 64 bites Linux rendszerrel végezték a teszteket. A többszálas pontszám 94 772 lett, ami 18,5 százalékkal magasabb, mint amit a Ryzen Threadripper 2990WX elért. 5 százalékon belül van a pontszám a Xeon W-3175X-hez mérten is. 

A tippek szerint a sorozatgyártásra szánt modell már magasabb órajelekkel dolgozhat, illetve egy új lapkakészletet is kiad az AMD, de közben biztosítja a visszafelé kompatibilitást az X399 irányába. 

Az új chipset a PCI-Express gen 4.0-t is támogatja majd, de egyéb fejlesztéseket is hoz magával. A harmadik-generációs Ryzen Threadripper chipek októberben érkezhetnek, megelőzőcsapásként az Intel következő HEDT chipjeire nézve. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.