Hirdetés

Japánban még az ilyen vastag laptop is divat



|

Optikai meghajtó is van még a Panasonic japán piacra tervezett legújabb notebookjaiban.

Hirdetés

Az amerikai és az európai piacon mostanra szinten minden gyártó feláldozta az optikai meghajtót azért, hogy laposabb és könnyebb laptopokat gyártson. Japánban azonban még mindig divat az olyan kompakt notebook, amiben van ODD. 

Hirdetés

A Panasonic több ilyet is gyárt a japán piacra. Az LV széria például 14 hüvelykes kijelzőt kínál és nagyjából 1,3 kilogrammos . Ebbe Blu-ray-meghajtó is kérhető. Az SV szériába csak DVD-meghajtó, 12,1 hüvelykes kijelzővel. Ez a modell könnyebb, mint 1 kilogramm. 

Valószínűleg ezek a modellek a jövőben is kizárólag Japánban lesznek kaphatóak, nem mellesleg elképesztően drágák. Azt viszont érdekes látni, hogy milyen könnyű gépeket készítenek a gyártók, ha nem feltétel a lapos kialakítás. A 12,1 hüvelykes gépről nem hiányzik az Ethernet, HDMI, VGA port, van három USB 3.0 port, Thunderbolt 3 csatlakozó. Az 1920 x 1200-as kijelző alatt Intel Core i8-8550U lakik, maximum 16 GB RAM-mal és 512 GB-os SSD-vel. Az LTE is támogatott, az akku mérete választható. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.