Hirdetés

Jelentősen drágulhatnak a gamer PC-k a következő években, de van egy jó hírünk is



|

Friss elemzés árulkodik arról, hol tart majd a gaming számítógépek piaca az évtized közepén.

Hirdetés

Az iparági veteránnak számító IDC elemzőcég rendszeresen oszt meg a PC-piaccal kapcsolatos kimutatásokat, a newtonville-i vállalat legutóbbi jelentése pedig a gaming-eszközökre, azon belül is a számítógépekre és a monitorokra fókuszál.

A 2021-től 2025-ig tartó időszakot kiveséző kutatás legfontosabb következtetése, hogy mindkét termék iránt tartósan növekedési pályán marad a kereslet, ami a PC-k esetében további áremelkedést hozhat.

Hirdetés

Az IDC úgy véli, hogy a laptopokat és az asztali konfigokat is tömörítő, gaming PC kategóriájú gépekből a 2020-as 41,3 millió helyett 2025-ben már 52,3 millió darab fogyhat, ami összesítésben 4,8 százalékos gyarapodást jelent. A monitorok kapcsán pedig még dinamikusabb növekedésre számítanak az elemzők: a 2020-as 14,2 millióról 26,4 millióra ugrik az eladások mennyisége, 13,2 százalékos bővülést kiadva.

A pandémia lecsengésével ugyan mindkét kategóriában jelentősen mérséklődik az évről évre mért növekedés üteme, de az érték végig pluszban marad, s ezzel az évtized közepére a két termék piacának kombinált értéke is megugrik, a 2020-ban regisztrált 43 milliárdról 60 milliárd dollárra.

És ezzel el is érkeztünk a feketeleveshez, az IDC számításai szerint ugyanis a gamer PC-k töretlen népszerűsége a gépek árában is megmutatkozik majd, így a jelenlegi, átlagosan 925 dolláros eladási ár helyett az elemzőcég 2025-re már 1007 dolláros összeggel számol. Jó hír viszont, hogy a gaming monitorokért valamivel kevesebbet kell majd fizetni, mivel ezeknél 339 dollár helyett az évtized közepére már csak 309 dolláros átlag eladási árat kalkulál az IDC.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.