Hirdetés

Jó hírrel szolgált a Microsoft a Windows 11 felhasználóinak



|

A redmondiak már rajta vannak az egyik legtöbbet kritizált probléma javításán.

Hirdetés

Habár a kezelőfelület ráncfelvarrása kétségtelenül mutatósra sikeredett, a Windows 11 rajtját túlzás lenne zökkenőmentesnek nevezni, az új operációs rendszer ugyanis számos hibát produkált a PrintNightmare-től az üres mappákat gyártó ProvTool-bugon át a működésképtelen alapszolgáltatásokig.

Az egyik legtöbbet kritizált terület a teljesítmény, mivel a Windows 11 sokaknál nem csak a Microsoft által ígért sebességugrást nem hozza, de egyenesen lassabb, mint az előd Windows 10. Nekik jó hír, hogy a vállalat szeretne rátaposni a gázra, s erre talán már nem is kell sokat várni.

Hirdetés

Ez a Redditen tartott Windows 11 kérdezz-felelekjükben közölték a fejlesztők, miután az egyik felhasználó az új kezelőfelület reszponzivitására panaszkodott.

"2022-ben a teljesítményre fogunk koncentrálni. Ennek nagy része az indításra és a futtatásra irányul majd, ami pedig az UI-elemek renderelését (miután a keretrendszer betöltődött) illeti, teszteltük a skálázást, például 10K-s gombokat téve a képernyőre."

Magyarán jövőre olyan fixeket várhatunk, melyekkel jelentősen javulhat a Windows 11 teljesítménye, így az óvatosabbaknak már csak ezért is érdemes lehet kibekkelni a frissítéssel. A fejlesztőcsapat addig is mindenkit arra buzdít, hogy használják a Feedback Hub alkalmazást a tapasztalt hibák jelentésére.

A Windows 10 hű népe egyébként hosszabb távon úgy készülhet, hogy az eddigi kettő helyett évente egyetlen nagyobb, új funkciókat hozó update fog érkezni, mivel a Microsoft a Windows 11-hez igazította az előd frissítési ütemezését.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.