Hirdetés

Jobban megy az Intel szekere, újabb szeletet haraptak ki az AMD tortájából



|

A konzoleladások visszaesésével újra a kékeknek áll a zászló.

Hirdetés

A napokban mi is beszámoltunk arról, hogy szép lassan kezd magához térni a PC-s piac, az előző negyedévben ugyanis közel 17%-kal nőtt a globális CPU-eladások száma. Ebből a növekedésből az elemzők szerint az Intel jött ki jobban, a második negyedévben ugyanis 3%-kal nőtt a kékek piaci részesedése, miközben az AMD-é pontosan ennyit csökkent.

A Mercury Research elemzői arra jutottak, hogy minden eladást egybevéve (asztali és mobilprocesszorok, IoT eszközök, SoC-k, konzolokba gyártott egyedi chipek) az Intel továbbra is komoly előnyben van, 68,4%-os piaci részesedéssel az x86-os szegmensben, szemben az AMD 31,6%-ával. Ha az SoC és az IoT piacot kihagyjuk a számításból, az Intel részesedése 82,6%-ra ugrik.

Hirdetés

Az AMD-nél tapasztalható visszaesés annak is köszönhető, hogy megszűnt a hiány a konzolpiacon (az Xbox és PlayStation konzolokban is AMD processzor dolgozik), csökkent a kereslet. Ezzel együtt a hordozható gépek és asztali processzorok piacán megfigyelhető némi erősödés, de ez nem elég ahhoz, hogy kompenzálja a konzolos hiányt. 

Az Intel nagyon sokat hozott a belépő szintű processzorokkal, ezt a szegmenst elsősorban a Chromebook eladások erősödésének köszönhetik, de a 13. generációs chipekből is sikerült 20%-kal többet eladni, mint az előző negyedévben. Szerverfronton a pirosaknak sikerült javítani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.