Hirdetés

Jön, de drága lesz a GeForce RTX 2070



|

Október 17-től vihető a GeForce RTX 2070, de 120 dollárral drágább lesz, mint a GeForce GTX 1070 volt.

Hirdetés

Az NVIDIA nemrég elárulta, hogy konkrétan mikortól válik elérhetővé a piacon az eddigi legolcsóbb Turing-alapú videokártyája. Az előző mondat vége ugyan jól hangzik, de az új grafikus vezérlő egyáltalán nem lesz olcsó. 

Hirdetés

Az NVIDIA GeForce RTX 2070 egészen pontosan október 17-én jelenik meg a piacon, és minden előnyt elhoz majd, amit a már piacon lévő RTX 2080 és RTX 2080 Ti biztosítanak - de ezúttal jóval olcsóbban. 

Mit jelent a jóval olcsóbban? A GeForce RTX 2070 alapára 499 dollár lesz, vagyis 120 dollárral több, mint amennyi az előző-generációs GeForce GTX 1070-nél volt. Ehhez egyébként hozzájön még az úgynevezett NVIDIA-adó, vagyis a Founders' Edition kártyák ára már 599 dollárra emelkedik. 

Ez lehetővé teszi a partnergyártók számára, hogy az egyedi tervezésű grafikus vezérlőik árát szintén felemeljék, akár magasabbra is. Vagyis a GeForce RTX 2070 egyáltalán nem lesz olcsó, pedig a TU104 kisebb variánsára, a TU106-ra épül (a GeForce GTX 1070 ezzel szemben tavaly a csúcslapkára alapozott). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.