Hirdetés

Jönnek a 64 GB-os DDR5 memória modulok, melyekkel akár 256 GB-ig tornázható a teljes kapacitás



|

Jelentős ugrást hajt végre az iparág a maximálisan elérhető RAM mennyiségét illetően.

Hirdetés

Sokat kellett várni, mire az eredetileg 2018-ra beígért DDR5-szabvány végre megjelent a piacon, hiszen a technológia tényleges debütálására csak 2020-ban került sor, és még ma sem számítanak kimondottan olcsónak ezek a modulok, nem is beszélve a velük kompatibilis hardverekről.

Akit viszont nem tartanak vissza az anyagiak, az rátaposhat a gázra, és hamarosan akár 256 GB-nyit is pakolhat a számítógépébe az előd DDR4-nél lényegesen nagyobb teljesítményű memóriából.

Hirdetés

A Wccftech ugyanis nemrég arról számolt be, hogy az MSI és az ASRock is támogatni fogják a 64 GB-os DDR5-memóriákat, amelyekből akár négyet is fogadnak az alaplapok, 256 GB-ra tornázva a maximális kapacitást. Az MSI egy Pro X670-P Wi-Fi alaplappal, az ASRock pedig az AMD X670 és Intel Z790 platformokkal demonstrálta az ugrást.

A támogatás engedélyezéséhez firmware-frissítésre lesz szükség, és persze magukra a 64 GB-os memóriamodulokra is, amelyek sorában a Kingston Fury Renegade DDR5 kit lesz az egyik első versenyző. Az eddig kapható 48 GB-os modulokkal legfeljebb 192 GB-os összkapacitást lehetett elérni, így az iparág most egy tekintélyes,  33%-os előrelépést hajt végre a határ kitolásával.

Az persze más kérdés, hogy egy mezei felhasználónak semmi szüksége sem lehet 256 GB-nyi DDR5 memóriára, de itt nem is ez a szegmens jelenti a célközönséget.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.