Hirdetés

Jönnek a Pentium Gold processzorok



|

Az Intel úgy döntött, hogy új névvel állítja ringbe a Kaby Lake szériát erősítő asztali Pentium CPU-kat.

Hirdetés

Az Intel egy érdekes húzás keretében innentől kezdve más néven kínálja majd a Kaby Lake szériát erősítő Pentium asztali processzorokat. 

Hirdetés

Ezt a vonalat a jövőben a Pentium Gold márkanév alatt kell majd keresnünk. A Pentium G4560, a G4620 és a G4600 egyaránt érintett. Az Intel célja az a névváltással, hogy a felhasználók jobban felismerhessék a tömegeknek szánt (mainstream) asztali Pentium processzorokat, amelyek előnyben vannak az alacsony fogyasztású chipekkel szemben. 

A változtatás dátumra pontosan november 2-án lép életbe, onnantól a két-magos, mainstream Pentium processzorok Pentium Gold néven futnak, az alacsony fogyasztással rendelkező Gemini Lake SoC-k pedig a Pentium Silver vonalat erősítik, a Celeronokkal együtt. 

A névváltástól eltekintve továbbra is ugyanazok a CPU-k lesznek forgalomban, és BIOS-t sem kell frissíteni az alaplapokon a használatukhoz. A 300-as szériás alaplapokkal mindenesetre nem működnek majd, az eltérő lábkiosztás miatt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.