Hirdetés

Jönnek a szuperolcsó SSD-k



|

Elemzői tippek szerint 2019-ben már csak 0,08 dollárba kerül majd 1 GB tárhely az SSD-piacon.

Hirdetés

Jim Handy, az Objective Analysis szakértője a 2018 Flash Memory Summit alkalmából beszélt arról, hogyan alakulnak majd az árak az SSD-k piacán. 

Hirdetés

A NAND flash vételára történelmi mélységbe csökken majd 2019-ben, 1 GB mindössze 0,08 dollárba kerül majd. Amennyiben ehhez hozzátesszük a kontroller, esetleg a DRAM chip és egyéb olcsóbb alkatrészek árát, akkor a tippek szerint az átlag 500 GB kapacitású SSD-k vételára 70 dollárra mérséklődhet, míg az 1 és 2 TB-os meghajtók ára 120 és 200 dollár környékén alakulhat. 

Az árcsökkenés hátterében az áll, hogy a NAND flash-piacon óriási túlkészletek vannak, egyes gyártók állítólag már a gazdasági összeomlás határa felé tartanak. 

Szintén az árcsökkenést gyorsítja a QLC technológia érkezése, amelynek hála a tárhelyek sűrűbbek lehetnek. 

A NAND flash-gyártók legnagyobb szerencséjére DRAM-ból még mindig hiány van, ami azt jelenti, hogy a DRAM-piac nyereségeivel kompenzálhatják a NAND flash-piac kieséseit. 

Ezek a változások egyes tippek szerint kisöpörhetik a piacról a hagyományos merevlemezeket, legalábbis a fejlett régiókban mindenképp. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.