Hirdetés

Jönnek az 5 nm-es chipek



|

A TSMC jövőre már sorozatgyártja az 5 nm-es rendszerchipeket, de már az 5 nm+ technológián is dolgozik.

Hirdetés

A TSMC elindította az 5 nm-es chipek kockázati gyártását, és jelenleg arra számít, hogy a jövő év első felében már ezek sorozatgyártását végzi majd. Az új eljárásnak hála sokkal kisebb lapkákat kapunk, ezek területe akár 45 százalékkal is csökkenhet. Eközben a teljesítmény akár 15 százalékkal is nőhet a legjobb 7 nm-es megoldásokhoz mérten. Mindehhez pedig az architektúrát érintő fejlesztések is hozzájönnek még. 

Hirdetés

Az idén legördülő chipek már 7 nm+ technológiával készülnek, ezek 6-12 százalékkal fogyasztanak kevesebbet, mint az eddigi 7 nm-es megoldások, miközben a tranzisztorsűrűség 20 százalékkal nagyobb. 

A TSMC sok ügyfelének gyárt 7 nm+ chipeket. Az Apple-nek, a Qualcommnak és a Huaweinek is szállít, többek között. 

Eközben a TSMC már az 5 nm+ technológián is dolgozik, aminél a kísérleti gyártás a jövő év elején indul, a sorozatgyártás pedig 2021-ben. Itt konkrétabb jóslatokat még nem kaptunk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.