Hirdetés

Jönnek az Intel Optane meghajtói



|

44 dollárért egy 16 GB-os meghajtó jár, ami gyakorlatilag gyorsítótárként funkcionál.

Hirdetés

Ezen a héten kerülnek piacra az Intel első olyan Optane meghajtói, amelyeket a fogyasztóknak szán. A márciusban bemutatkozott meghajtók gyakorlatilag apró SSD-k, egy új memóriatechnológiával. 

 

Hirdetés

Ezek még nem jeleskednek az önálló működésben, inkább arra találták ki őket, hogy a merevlemezek munkáját segítve mindkét világ előnyeit elhozzák: nagy kapacitás a HDD-n, de gyors olvasás és írás, mint egy SSD-n. 

A 16 GB-os Optane modul ára 44 dollár, a 32 GB-os verzió 77 dollárba kerül. Ez elsőre soknak tűnik, elvégre akár egy 120 vagy egy 250 GB-os SSD-t is lehetne választani helyettük, de az Intel ígérete szerint az Optane lekörözi a hagyományos NAND flash-alapú SSD-ket. Ez persze akkor igaz teljesen, ha a merevlemezt kivesszük a képből. 

A felállás tehát elsősorban akkor előnyös, ha az SSD-k által kínált tárhelynél többre van szükség, de jó lenne némi plusz sebesség. Jó megoldás ez sok játékhoz és nagyfelbontású videókhoz: egy 1 TB-os HDD Optane meghajtóval olcsóbb, mint egy nagy SSD. 

Fontos azonban megjegyezni, hogy az Optane meghajtók kizárólag minimum Core i3-as Kaby Lake processzorokkal tudnak együtt dolgozni, tehát régi gépekhez alkalmatlanok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.