Hirdetés

Jönnek az önálló Daydream-alapú VR-headsetek



|

A Lenovo és az HTC is piacra dobja majd a saját Daydream-képes VR-headseteit.

Hirdetés

A Google Daydream VR-platformja még 2016-ban rajtolt el, és egy Daydream-képes okostelefonnal és headsettel magas minőségű élményt ígér a virtuális valóságban. 

Hirdetés

Sajnos a mai napig alig van olyan okostelefon, ami támogatja a Daydreamet, headsetből pedig csak az az egy van, amit a Google gyártott. 

A következő lépcsőben azonban Daydream-támogatást kap a Samsung Galaxy S8 és a Galaxy S8+, szoftverfrissítésen keresztül. 

Még jobb, hogy nem is feltétlen kell majd okostelefon a Daydreamhez. 

A Google és a Qualcomm összeraktak egy referenciaplatformot az önálló VR-headsetekhez, és a Lenovo, valamint az HTC még az idén piacra dobja a saját megoldását. 

A headseteknek saját kijelzőjük, processzoruk és szenzoraik vannak, okostelefonra nincs szükségük, és beállítani sem kell semmit a headset felvételekor. 

A Google több szenzor segítségével követi a pozícióját a viselőnek, külső kamerára és más hardverre nincs szükség. Az önálló headsetek hátránya, hogy sokkal többe kerülnek majd, mint egy Daydream VR vagy egy Samsung Gear VR. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.