Hirdetés

Jövőre, 7 nm+ technológiával jön az AMD Zen 3



|

2020-ban számíthatunk a Zen 3 és az RDNA2 architektúrák érkezésére az AMD frissített ütemterve alapján.

Hirdetés

Az AMD frissítette a jövőre vonatkozó ütemtervét, ez alapján pedig 2020-ban számíthatunk az új CPU- és grafikus architektúrák, a Zen 3 és az RDNA2 érkezésére. 

Hirdetés

Ezekből mindkettő 7 nm+ gyártástechnológiával készül majd, ami a TSMC 7 nm-es EUV eljárását jelenti egészen konkrétan. A tranzisztorsűrűség 20 százalékkal emelkedik majd, ami miatt persze az órajelek is fentebb szökhetnek. 

Az előkerült diák egyébként arra utalnak, hogy bár idén egyszerre jött a Zen 2 és az RDNA, jövőre külön érkeznek a következő-generációs architektúrák. 

A diák alapján a Zen 3 tervezési munkálatai elkészültek, és a csapat már a Zen 4 fejlesztésén dolgozik. Vagyis az AMD már konkrét termékeket fejleszt a Zen 3-ra. Az RDNA2 tervezése ezzel szemben jelenleg is tart még. A Zen 3 CPU-k az Intel Comet Lake-S-re és Ice Lake-S-re jelenthetnek választ. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.