Hirdetés

Jövőre csökken a memóriák és az SSD-k vételára



|

A DRAMeXchange legalábbis úgy látja, hogy 2019-ben mérséklődhet a DRAM és a NAND flash ára - nem visszük majd a méregdrága mobilokat, az Intel gondjai miatt a PC-s eladások is visszaesnek.

Hirdetés

Kezdhetünk örülni, kilenc negyedévnyi folyamatos áremelés után ugyanis a negyedik negyedévben csökkenésbe kezdhetnek a DRAM memóriák és a NAND flash chipek vételárai. A DRAMeXchange várakozása szerint 2019-ben tovább folytatódik a lefelé irányuló trend. 

Hirdetés

A szakértők adatai szerint 2019-ben éves szinten 15-20 százalékkal mérséklődik majd a DRAM átlagos vételára. Ennek több oka is van. 

Az okostelefonok például nem fogynak majd olyan remekül 2019-ben, mint eddig (valószínűleg ehhez köze van annak, hogy 1000 euró alatt lassan nem is létezik csúcsmobil). A szerveres eladásokkal kapcsolatban is bizonytalanságok vannak a piacon, illetve a laptopok és PC-k eladásait is nagyon komolyan megzavarhatja az Intel processzorok készlethiánya. 

A DRAM-gyártók mindezek miatt túlkészletre számítanak, miközben a kapacitás közel 22 százalékkal nőhet. 

A trend a NAND flash chipeket is érinti. Ezeknek az ára 10 százalékkal csökkent a harmadik negyedévben, és a negyedikben újabb 10-15 százalékkal csökken majd. 2019-ben aztán újabb 25-30 százalékkal mérséklődnek majd a vételárak, a nagy gyártáskapacitás miatt és a kiélezett üzleti csata miatt. A kereslet-kínálat aránya még változhat Kína és Amerika kereskedelmi háborúja miatt, a gyártók pedig elhalaszthatják a gyárbővítéseket és az átállást a 96-rétegű 3D NAND flash chipekre. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.