Hirdetés

Karcsúsított videokártyákkal hódítana az MSI



|

Kicsit ugyan ködös a hivatalos bejelentés, de korunk brutális méretű grafikus vezérlőire nagyon ráfér a méretcsökkentés.

Hirdetés

A tajvani gyártóval kapcsolatban az utóbbi időben inkább csak meglehetősen furcsa, olykor kínos eseményekről lehet olvasni. A legutóbbi pletyka szerint a nemrég bejelentett Radeon RX 7700 XT és RX 7800 XT párosból egyelőre nem készítenek MSI-verziókat, valamiért a márka kimaradt az AMD gyártópartnerei közül.

Az RTX-kártyákra épülő termékportfolióval ugyanakkor remekül elvannak, és most egy újabb, teljesen önálló készletet mutattak be, amire minden bizonnyal sokan fel fognak figyelni. Aki látott már RTX 4090 vagy RTX 4080 videokártyát, pontosan tudja, hogy extrém méretekben pompáznak ezek a fenevadak, mind a mai napig érdemes még a vásárlás előtt utánajárni, hogy a kártya egyáltalán elfér-e a választott számítógépházban.

Hirdetés

Erre a problémára ad egyértelmű megoldást az MSI, a GAMING SLIM sorozatú vezérlőkkel jóval kényelmesebbé válhat a beszerelés, nem kell többet azon izgulni, hogy a VGA-val együtt új gépházat is vásárolni kell a PC-fejlesztés során.

Nagy teljesítmény a kisebb méret ellenére

A napokban kiadott közlemény szerint a vékonyított kialakítás szinte a teljes RTX40-es szériát érinti, egyedül a normál RTX 4060-ból nem készül új kiadás. A TWIN FROZR harmadik generációs léghűtésére épülő kártyák az áttervezett hőcsövek és alumínium bordázat miatt lehetnek karcsúbbak elődeiknél, az adatokat összehasonlítva azonnal látható, hogy az újdonságok hossza, vastagsága és magassága is csökkent. Előbbi 30 mm-rel rövidült, míg a másik két paraméter 10-15 mm-rel lett szerényebb, aminek köszönhetően már nem kell 3,5-4 kártyahellyel számolni a beszerelésnél.

Fehér és fekete színben, akár gyárilag megemelt órajelekkel érkeznek az új modellek
Fehér és fekete színben, akár gyárilag megemelt órajelekkel érkeznek az új modellek

Egy apróság árnyalja picit ezt a termékbejelentést, a középkategóriában vitézkedő RTX 4070 és 4060 Ti típusok mellett ugyanis csak egy félmondatnyi említés érinti az igazi nagyágyúkat. Se kép, se teljes specifikációs adat nem elérhető jelenleg a 4090/4080-verziókról, a gyártó azonban rendületlenül állítja, hogy ezekre is érkezik a SLIM-kivitelű hűtőegység.

A kártyák dobozában találsz majd egy kitámasztó keretet is, de a kártya önmagában csupán 2,5 kártyahelyet foglal
A kártyák dobozában találsz majd egy kitámasztó keretet is, de a kártya önmagában csupán 2,5 kártyahelyet foglal

Picit bizalmatlanok vagyunk egyelőre ezzel kapcsolatban, ám a többség vélhetően bőven elégedett azzal, hogy az elérhetőbb árú modellekről tényleg minden kiderült. Fekete és fehér alapszínekben lesznek elérhetők az új VGA-k, melyek áráról egyelőre nincs információnk, a hazai boltok polcain várhatóan szeptember második felében bukkanhatnak fel az első rendelésből érkező példányok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.