Hirdetés

Képeken az EVGA és a Gigabyte GeForce GTX 1660 videokártyák



|

Elméletileg még ezen a héten elstartolnak az NVIDIA GeForce GTX 1660 grafikus vezérlők. Itt vannak az első képek az EVGA és a Gigabyte megoldásairól.

Hirdetés

Előkerültek az első képek az EVGA és a Gigabyte közelgő GeForce GTX 1660 videokártyáiról. Az NVIDIA következő kártyája igazi mainstream slágertermék lehet, és elméletileg már a héten elstartol. 

Hirdetés

Nem túl meglepő módon a grafikus vezérlők nagyon hasonlítanak a gyártók GeForce GTX 1660 Ti megoldásaira. Ez nem véletlen, elvégre ugyanazt a 12 nm-es TU116-os lapkát használják, csak kevesebb CUDA maggal. 

Azért az alapokat nyújtó PCB egy kicsit eltér, ugyanis a GTX 1660 korábbi generációs, 8 Gbps-os GDDR5-ös memóriát használ a 12 Gbps-os GDDR6-os helyett. A TU116-os chipet 1408 CUDA maggal konfigurálták a lehetséges 1536-ból. A memória mennyisége 6 GB, ezt 192 bites memóriabusz kezeli. A GTX 1660 vételára 219 dollár lesz a hírek alapján, a kártya pedig a 6 GB-os GeForce GTX 1060-at hivatott leváltani. 

Az EVGA egy rövidített, tripla slotos, egyventilátoros kártyával és egy hagyományosabb, dupla ventilátoros, két slotos vezérlővel készül. A Gigabyte egy rövidebb és egy hosszabb kártyával készül, két, illetve három légkavarós hűtőegységgel. Ezek dupla slotos modellek. Értelemszerűen mindkét gyártónál a hosszabb kártya lesz a drágább, prémium változat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.