Hirdetés

Késik a Navi 20-alapú AMD Radeon Instinct



|

A Navi 20 GPU-ra építkező Radeon Instinct csak 2020. első negyedévben jelenhet majd meg.

Hirdetés

Bár az AMD Navi GPU-król rengeteg a szivárgás, sajnos sok konkrét részlet hiányzik még, többek között a pontos megjelenési dátumok is. Az eddigi információk alapján mindenesetre úgy néz ki, hogy a belépőszintű, de már Navi-alapú grafikus vezérlők még az év vége előtt megérkeznek. 

Hirdetés

Azoknak, akik a Navi 20-alapú csúcskártyára vágynak, legalább néhány extra hónapot kell majd várniuk. A legutóbb jelentések szerint az AMD Radeon Instinct, vagyis a Navi 20-alapú csúcskártya a tavaly év végén elstartolt Instinct MI60 közvetlen utódja lesz. Mivel azonban a Radeon VII a CES-en debütált, valószínű, hogy a másik felsőkategóriás megoldásra többet kell várni. 

Állítólag a Navi 20 GPU-kat jelenleg is tesztelik, de sajnos nem érték el a várt órajeleket, pedig a fogyasztási és a hőmérsékletértékek kedvezőek voltak. A csúsztatással valószínűleg sikerül időt nyerni, és orvosolni a helyzetet. 

Navi 20-ra építkezhet egyébként a Radeon RX 3090 XT és a Radeon RX 3090 is. Az előbbi 64 számítási egységet kaphat, 225 wattos TDP jellemzi, és 10 százalékkal gyorsabb, mint a Radeon VII. Az ára 500 dollár lehet. A másik kártya 60 számítási egységgel jöhet, 180 wattos TDP jellemzi, és 10 százalékkal lassabb, mint a Radeon VII. Az ára ennek 430 dollár lesz. Remélhetőleg az egyre közeledő Computexen hivatalos konkrétumokat is megtudunk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.