Hirdetés

Kevesebb videokártyát veszünk, maradnak a magas árak



|

Gyengül a bányászőrület, az idei második félévben kevesebb videokártya talál gazdára. Az árak magasak maradnak.

Hirdetés

A Digitimes értesülései szerint a videokártyákkal foglalkozó iparág összes szereplője és partnere arra készül, hogy az idei második félévben visszaesik a grafikus vezérlők iránti kereslet. 

Hirdetés

A lefelé tartó spirál tavaly decemberben indult el, akkor, amikor a bitcoin és a többi kriptovaluta a csúcsra értek. Mivel a nyereség csökkent, és jöttek a bonyodalmak, ezért a bányászok nagy ütemben adták el a korábban megvásárolt videokártyáikat, amelyekre a piac igényt is tartott. 

A meglévő készleteket és az új készleteket mindezek miatt elég nehéz eladni. Ez a csökkenő kereslet magával hozta az új videokártyák árának mérséklődését is: a vételárak részben stabilizálódtak. 

A gyártók azonban érthető okokból nem szeretnének teljes mértékben lemondani a rekordmagasságú nyereségeikről, ezért a legtöbben kitartanak a magasabb haszonkulcs (a duplája annak, ami a bányászőrület előtt volt jellemző), és így a magasabb vételárak mellett. Innentől kezdve a stabil bevételt és a nagy nyereséget nem a bányászoktól remélik, hanem többek között a szerverpiactól, illetve például az NVIDIA új, közelgő architektúrájától

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.