Hirdetés

Kiderült, hogy nem minden GeForce GT 1030 egyforma



|

Egyes verziók DDR4-es memóriát kapnak a GDRR5-ös helyett, és értelemszerűen gyengébbek.

Hirdetés

Az igazi gamereket nem igazán érdeklik a belépőszintű grafikus vezérlők. Ennek ellenére elmondhatjuk, hogy nem minden PC-tulajdonos hardcore gamer, az átlagnak tökéletesen elegendő egy alapszintű videokártya, mint mondjuk a GeForce GT 1030. 

Hirdetés

A GeForce GT 1030-at még tavaly dobta piacra az NVIDIA, és az AMD Radeon RX 550-nek állított vele ellenfelet. Most kiderült, hogy egyes gyártók gyengébb GeForce GT 1030-at kínálnak. 

Az NVIDIA hivatalos specifikációi szerint a referenciamodell 2 GB GDDR5-ös memóriát kap, 6008 MHz-es effektív órajellel. A 64 bites memóriabusszal ez 48 GB per másodperces memória-sávszélességet jelent.

Az MSI, a Gigabyte és a Palit ezzel szemben egyes modelleket DDR4-es, 2100 MHz-es memóriával kínál. A 16,8 GB per másodperces memória-sávszélesség papíron nagy visszalépésnek tűnik, és valószínűleg a gyakorlatban is az. 

A jó hír, hogy ezek a verziók 10 wattal kevesebbet fogyasztanak a referenciamodellnél, továbbá a GeForce MX150-es botránytól eltérően itt senki nem akar becsapni senkit. A gyártók feltüntetik a modellek közötti különbséget: erre a D4-es jelző utal a DDR4-es, gyengébb változatoknál. Van persze kivétel: a Palit ezt nem reklámozza. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.