Hirdetés

Kiderült, hogyan zajlik majd az Intel nagy névváltása



|

Egy teljesen új termékkategóriát is kapunk a következő generációs CPU-k érkezésével.

Hirdetés

Még a tavasz során röppent fel a pletyka arról, hogy az idén érkező Meteor Lake generációval az Intel búcsút vehet a jól bejáratott "i" jelöléstől a processzorai megnevezésében. Az értesülést május elején aztán maguk a kékek is megerősítették, ám akkor még nem árulták el, hogy pontosan miként változik a 2008 ősze óta használt rendszer.

Végül egészen eddig kellett várni a hivatalos tájékoztatásra, ám ez most csalódást okozhat azoknak, akik egy merészebb irányváltásra számítottak.

Hirdetés

Az Intel 4 gyártási szabványt alkalmazó Meteor Lake CPU-k ugyanis egyszerűen Intel 3/5/7/9 néven érkeznek majd, vagyis a kékek csupán az i-betűt tüntették el. Ami viszont valóban újdonság, hogy az új processzorok ezúttal két variánsban, normál és Ultra teljesítményszinttel kerülnek boltokba.

Az erősebb verzió ugyanakkor csak az Intel 5-, 7- és 9-es sorozat esetében lesz elérhető, míg a belépő szintet képviselő Intel 3-ból csupán a normál kiadást választhatják az érdeklődők. Az Intel emellett azt is közölte, hogy módosítja a CPU-k számozását, amely így az "Intel Core Ultra 7 processor ##xx" szabványt fogja követni.

Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor kerül sor a Redwood Cove-architektúrára épülő 14. generációs erőforrások rajtjára, mivel az Intel eddig csupán annyit árult el, hogy valamikor 2023-ban esedékes a bemutató.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.