Hirdetés

Kimaxolta a gamernotebook fogalmát az új Asus Zephyrus G14 AniMe



|

Gamerdizájn ilyen menő még nem volt, ráadásul nem holmi plasztik feltét vagy extrém színkombináció felelős a fejek elcsavarásáért.

Hirdetés

Volt már szerencsénk tesztelni az Asus 2020-as gamernotebook-felhozatalának egyik legszerethetőbb modelljét, a ROG Zephyrus G14-et. Kicsi, kompakt és nagyon masszív ház, odabent bivalyerős AMD Ryzen 4000-es CPU és GeForce RTX GPU, sok-sok RAM és nagy SSD meg minden egyéb, amire szükséged lehet. Ugyanakkor ennek a gépnek van egy kistestvére is, ami az AniMe nevet kapta és ez nem véletlen.

Ez a laptop mindenhol világít!

1215. Pontosan ennyi mini LED-et rejtett el az Asus a Zephyrus G14 AniMe notebook fedlapjában, azonban ezeknek semmi közük sincsen a kijelzőhöz, ugyanis mind kifelé világítanak, át a fedél alig látható lyukain. Ez így még nem túl izgalmas, nem zseblámpát akartál, amikor G14-et vettél. A sok-sok LED úgy nyeri értelmét, hogy teljes egészében, egyenként is vezérelhető.

Az egyszínű LED-eket az Armoury Crate központi szoftverében található AniMe Matrix szoftverrel éred el. Ez egy dizájnos és végtelenül egyszerűen kezelhető szerkesztőszoftver. Az előre rögzített képek és animációk mellett saját, GIF formátumú animációkat is feltölthetsz, sőt, ezeket közös idővonalon egyesítheted is. Ha nem csapatjeledet, egy vicces animációt vagy mondjuk a ROG szemet szeretnéd megmutatni a nagyvilágnak (és irigyeidnek), hasznosabb célra is befoghatod az AniMe Matrix kijelzőt.

Hirdetés

Például képes jelezni a géped, ha új leveled érkezett, mutatja a pontos időt és dátumot, vagy például az akkumulátor töltöttségét is. Szintén látványos a zenemód, ahol különböző equalizerekkel vizualizálhatod az éppen hallgatott zenét, videót vagy akár játékot.

Extra, mégsem luxus

Az AniMe Matrix nem kritikusan fontos egy gamernotebookba, sőt, a G14 még ennek hiányában is kiváló masina. Ugyanakkor ha már gamergépre voksoltál, ez a teljesen egyedi, sehol máshol nem elérhető extra nagyon látványos, ráadásul úgy, hogy teljesen egyedivé teheted laptopodat és ezt mindenkinek meg is mutathatod.

Szintén jó hír, hogy az AniMe LED-jei nagyon keveset fogyasztanak, ettől nem fog felére esni az akkus üzemidőd, de ha mégis tartasz ettől, egyszerűen csökkentheted a fényerőt (na és persze ki is kapcsolhatod az egészet).

Már a bemutatkozáskor sem volt kérdéses, hogy a Zephyrus G14 nagy siker lesz, azonban az AniMe Matrix esetében az Asus is bizonytalan volt kissé. Nos, ez mára elmúlt, megtudtuk a hazai irodától, hogy az óvatos készleteket pillanatok alatt kapkodták el a felhasználók, az újabb készletekért pedig már most sokan várnak. Nem is csoda, hiszen AniMe-s Zephyrus G14-et akár már 400 ezer forint körül kapsz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.