Hirdetés

Kínának már van PCIe 5.0 kontrollere



|

A HC9001 egy kínai SSD-gyártó megoldása, és egyben ez az első kínai fejlesztésű PCIe 5.0 kontroller.

Hirdetés

A kínai IThome jelentése szerint a Jiangsu Huacun Electronic Technology bemutatta egy expón a saját PCIe 5.0 kontrollerét, és azt is elárulta, hogy a reményei szerint 2020 végéig ez már sorozatgyártásba kerül. 

Hirdetés

Az idei évben érkeztek az olyan hardverek, amelyek már támogatták a PCIe 4.0 szabványt. Ez továbbra is csak az AMD Ryzen asztali processzoroknál, a Ryzen Threadripper HEDT chipeknél és az Epyc szerverprocesszoroknál hasznosítható, az Intel csak mostanában ugrik fejest a PCIe 4.0-ba. 

A HC9001-es PCIe 5.0 kontrollerről nem sokat tudni egyelőre, de teljesen kínai fejlesztés, és 12 nm-es gyártástechnológiával készül. Emiatt aztán nagyon nagy figyelmet is kap, hiszen Kína folyamatosan szeretne függetlenedni a nyugati országok technológiai előnyétől. 

A PCIe 5.0 egy x16-os sloton keresztül 128 GBps-os átvitelt ígér, ami a duplája a PCIe 4.0 képességeinek. Az átlagfelhasználónak egyenesen túlzás, ugyanis a mainstream videokártyák és SSD-k számára még a PCIe 4.0 is sok. Így a PCIe 5.0 főleg a felhő, AI, 5G és big data területén hódíthat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.