Hirdetés

Kísérletezz PC-den teljes védelemben - így aktiválhatod Hyper-V funkciót



|

Ezzel a gyors és megbízható beépített Windows eszközzel büntetlenül kipróbálhatsz egzotikus operációs rendszereket, gyanús programokat, vagy csak netezhetsz úgy, hogy nem kell mindig törölnöd az előzményeket.

Hirdetés

Virtuális gépre sok esetben lehet szükséged: ha kíváncsi vagy a Windows egy újítására telepítés előtt, ha megnéznéd mit tud az új Linux, esetleg maradt egy olyan program, amire szükséged van, de csak régi rendszeren hajlandó elindulni. Vagy akár olyan esetben is, ha semmi gond a rendszereddel, de új szoftvereket szeretnél próbálgatni úgy, hogy ezzel nem "szemeteled" tele a Windowst.

Ha virtuális gépet szeretnél használni, fel kell tenned a kérdést, hogy milyen szoftver kezelje a vendég operációs rendszert. A VirtualBox és a VMWare Workstation a legnépszerűbbek, de sokáig sorolhatnánk az alternatívákat - gyakorlott felhasználóként rengeteg szoftver juthat eszedbe. A Hyper-V viszont valószínűleg nincs ezen a listán - de nem vagy ezzel egyedül, a Microsoft-féle modult gyakran elfelejtik. Ez a Hyper-V a Microsoft saját virtualizációs megoldása, és nem érdemli meg, hogy megfeledkezzenek róla. 2008-ban jelent meg, azóta minden Windows-kiadásnak része, így természetesen a Windows 10-ben, valamint a Windows 11-ben is megtalálható a kezdetektől. Annyi kiegészítéssel, hogy a Hyper-V csak a Pro (valamint Enterprise és Education) kiadások 64 bites verzióiban van jelen.

Gyere, és legyél te is PCW Max tag!

Olvasd tovább minden cikkünket és élvezd a tagoknak járó extra kedvezményeket egész hónapban akár egy pizzaszelet áráért!

Kipróbálom
Már előfizető vagyok, bejelentkezem
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.