Hirdetés

Kiszáll az Intel a mini-PC-gyártásból, de az ASUS égisze alatt új lendületet kaphatnak a gépeik



|

A két cég megállapodása nagyon izgalmas folyamatokat indíthat el a hardvergyártásban.

Hirdetés

Az Intel nemrég jelentette be, hogy bezárja a mini PC-s NUC (Next Unit of Computing) üzletágat, ami ha hatalmas hullámokat nem is vert, azért születtek izgalmas gépek, és több gyártó fantáziáját is sikerült felkelteni annyira, hogy kipróbálják magukat a szegmensben.

Egy ideig úgy tűnt, hogy lezárul egy korszak, az ASUS-nál azonban a jelek szerint a ROG Ally sikere óta újra nagy a lelkesedés a kompakt gamer vasak iránt, a vállalat ugyanis átvette a bizniszt a kékektől.

Hirdetés

A megegyezés értelmében az ASUS értékesíti a 10-13. generációs Intel processzorokkal szerelt NUC gépeket, a jövőben pedig egy nem exkluzív licencszerződésnek köszönhetően akár másokkal is partnerségre léphetnek. A vállalat ASUS NUC BU néven indít külön divíziót az ilyen ügyek lebonyolítására.

Hogy pontosan milyen tervei vannak a cégnek, azt nem tudjuk, de aligha fognak megmaradni a multimédiás PC-knél és irodai kompakt megoldásoknál. Mi már vizionáltunk is egy RTX 4080-nal, vagy valami hasonlóval szerelt, konzol méretű hardvert, ami megidézi a Steam Machine gépek szellemét, és meghódítja a nappalikat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.