Hirdetés

Kiszivárgott a Samsung legújabb csúcsprocesszora



|

A következő-generációs Exynos 9820 chipen kap majd helyet a házon belül fejlesztett Mongoose 4 processzor.

Hirdetés

A Samsung következő-generációs lapkája az Exynos 9820 lesz, ami már 7 nm-es FinFET gyártástechnológiával készül, és értelemszerűen a Galaxy S10-es zászlóshajóba kerül majd jövőre. Az új SoC a Samsung házon belül fejlesztett Mongoose 4 processzorával újít majd, többek között. 

Hirdetés

A megbízható szivárogtató, Ice Universe szerint nem elég, hogy a Mongoose 4 sokkal erősebb, mint az ARM Cortex A-76, még hatékonyabb is a Samsung megoldása. Az ARM szerint az A-76 akár 3,30 GHz-es órajelek elérésére is alkalmas, de a szivárgások szerint a Mongoose 4 processzor ennél többet is tud. Mindez arra utalhat, hogy az Exynos 9820 sokkal erősebb lesz, mint a Qualcomm jövő évi csúcslapkája (és az amerikaiak megint rosszabbul járnak a Samsung csúcskészülékek tekintetében). 

A szivárgások szerint az Exynos 9820 Geekbench-pontszáma 13 000 fölötti lesz, vagyis nagyjából annyi, mint amennyit az Apple A12 SoC elér majd. Miközben a Samsung maga tervezi és gyártja a chipjeit, addig az A12-t az Apple megbízásából a TSMC gyártja. Az eddigi tesztek alapján az A12 egyébként 23 százalékkal többet fogyaszt a vártnál - ezt biztosan orvosolják a megjelenésig. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.