Hirdetés

Konkrét számokat mutatott a lassulásról az Intel



|

A mérési eredmények konkrét válaszokat adnak, de csak az újabb chipek esetében.

Hirdetés

A Microsoft nemrég arról beszélt, hogy a Spectre és a Meltdown elleni sérülékenységek ellen kiküldött javítások ugyan komolyan belassíthatják a régebbi PC-ket, de az újabb generációs Intel processzorral szerelt gépek tulajdonosainak nincs miért aggódniuk, a teljesítményromlás elhanyagolható mértékű. 

Hirdetés

Az Intel most konkrét számadatokat is megosztott mindezzel kapcsolatban, de sajnos továbbra sincsenek részletek a régebbi chipekkel kapcsolatban. Mindegyik óriás kizárólag az utóbbi néhány év processzoraira tért ki, ami legfeljebb 2015-ös CPU-t jelent. 

A jó hír, hogy a hatodik-, hetedik- és nyolcadik-generációs Intel Core processzorok esetében a teljesítményvisszaesés mértéke a belső tesztek szerint kevesebb mint 10 százalék. 

Az Intel a SYSmark 2014 SE, a PCMark 10, a 3DMark Sky Diver és a WebXPRT 2015 programokban mért, több konfigurációnál, többek között Core i7-8700K, Core i7-8650U, Core i7-7920HQ és Core i7-6700K lapkáknál. 

Nem túl meglepő, de a teljesítmény az alapján romolhat, hogy mire használnánk a gépet. A gyakorlatban a legtöbb rendszer 5-6 százalékos visszaesés elé néz az irodai és egyéb alkalmazásoknál, illetve 10 százalékos elé a webes appoknál. 

Az Intelre nagy nyomást gyakorolnak, hogy mutassa meg, elhanyagolható a visszaesés: a gyártónak egyetlen chipje sincs, amit ne érintene hardverszinten a sérülékenység. Mivel egyelőre kizárólag a szoftveres kerülőút járható, ezért az Intel számára fontos, hogy megmutassa: használhatóak maradtak a legújabb processzorai a frissítések után is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.