Hirdetés

Könnyű OLED laptoppal és munkára is alkalmas táblagépekkel jelentkezett a Lenovo



|

A világ legkönnyebb 14 hüvelykes, OLED kijelzős laptopja mellett további érdekességeket is mutatott a Lenovo.

Hirdetés

Az idei Lenovo Tech World konferenciát teljes mértékben a hibrid munkavégzés köré építette fel a gyártó. A járvány miatt sokan kényszerültek home office-olásra (és arra, hogy megtanulják ezt a gyönyörű kifejezést), a munkáltatók pedig látták, hogy ez nem feltétlenül rossz dolog, így ha dolgozóik vissza is térnek az irodába, nem kötelezik őket arra, hogy heti öt napot bent legyenek. 

Ha valamikor, most igazán jól jön egy erős laptop, a Lenovo pedig hármat is villantott.

Hirdetés

Ezek közül kettő a Yoga termékcsaládot erősíti, és már Windows 11-gyel érkeznek. A Lenovo Yoga Slim 7 Carbon a gyártó állítása szerint a világ legkönnyebb 14"-es, OLED-es laptopja (mindössze 1,1 kg), strapabíró külsővel, hogy ne kelljen három réteg buborékfóliában szállítanunk, ha nem szeretnénk, hogy megsérüljön. A 16:10-es kijelző támogatja a Dolby Visiont és VESA DisplayHDR TrueBlack 500 tanúsítványt kapott, QHD+ felbontású, vékony kávás, 90Hz-es, és akár 600 nites fényerőre is képes.

Akár 8-magos AMD Ryzen 7 5800U processzorral és AMD Radeon grafikus vezérlővel is választhatjuk, de a tartalomgyártóknak az Nvidia GeForce MX450 jobb lehet. RAM tekintetében 16 GB LPDDR4x-ig mehetünk el, tárhelyből pedig 1 TB-ot kaphatunk egy PCIe M.2 SSD formájában. 61 wattórás akkumulátorát gyorsan feltölthetjük, 15 perc alatt 3 órányi használatra elegendő energiával láthatjuk el, de 14,5 óráig is bírhatja a Lenovo Q-Control hűtésszabályzó technológia segítségével. Kijelzője 180 fokban hajtható hátra, a hangzásról pedig a Dolby Atmos rendszere gondoskodik.

A Lenovo Yoga Slim 7 Pro a tartalomgyártóknak szól. 16"-es QHD IPS kijelzője 120 Hz-es, 500 nittel tud világítani, Dolby Visionös, DisplayHDR 400-as, és 100%-ban lefedi az sRGB színskálát. Még a touchpadjét is megnövelték, hogy kényelmesebb legyen a használata. Egy kicsit kövérebb, de a 2,1 kg még mindig nem sok.

A teljesítményért az AMD Ryzen 7 5800H processzor felelhet, amit akár egy Nvidia GeForce RTX 3050 GPU is kiegészíthet. 16 GB-nyi DDR4 RAM, 1TB-os PCIe M.2 SSD és egy 75 WHr-s akkumulátor egészíti ki, továbbá zajszűrős mikrofonnal, infravörös kamerával, és Alexa-támogatással ruházták fel. Bár erős, 80W-os TDP-je hatékonyságról tanúskodik.

A harmadik, most bemutatott gép az IdeaPad Duet 4 Chromebook, de ez várhatóan a többi Chromebookhoz hasonlóan Magyarországon nem lesz kapható.

Érkeznek viszont izgalmas táblagépek, amik sokak számára akár még a laptopokat is helyettesíthetik, de minimum kiegészíthetik őket, akár úgy, hogy másodlagos képernyőként működnek.

A prémium P-szériába tartozó Lenovo Tab P12 Pro egy 12,6"-es, 2560x1600-as, 120 Hz-et és HDR10+-t is támogató AMOLED kijelzős, önmagában 565g-os (mindennel együtt sem nehezebb 1 kg-nál), 5,63mm-es vastagságú táblagép, ami nem csak gyönyörű látványt, de lenyűgöző hangzást is ígér JBL hangszóróinak és Dolby Atmos, valamint Lenovo Premium Audio támogatásának köszönhetően. Belül egy Snapdragon 870 izzad, amit 8 GB RAM-mal egészíthetünk ki. Választhatunk 5G-s modellt is, de mind az, mind a Wi-Fi-s támogatja a Wi-Fi 6-ot. Mindkét változat 10200 mAh-s akkumulátorral érkezik, ami kompatibilis a 45W-os gyorstöltéssel.

Ha esetleg nem csak arra használnánk, hogy YouTube-ozzunk és Netflixezzünk rajta, könnyedén csatlakoztathatjuk a touchpades billentyűzetet, illetve használhatjuk a Lenovo Precision Pen 3 tollat is, ami ráadásul távirányítóként is működik. A Project Unityvel laptophoz kapcsolhatjuk, így Windows 10-es vagy Windows 11-es Lenovo PC-nkhez másodlagos monitorként használhatjuk, de nem csak képátvitelre jó, az érintőkijelző is aktív marad, és az androidos appokat is futtathatjuk párhuzamosan.

A Lenovo Tab P11 5G tudása valamivel szerényebb, de a 2K-s, 11"-es IPS kijelzője tökéletesen kiszolgálja a tartalomfogyasztókat. A Snapdragon 750G, a 8 GB RAM és a 256 GB tárhely szintén elegendő alapvető feladatokhoz, a 7700 mAh-s akkumulátor 12 órányi videó streamelését teszi lehetővé.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.