Hirdetés

Követte a Google Térképet, krokodilok között találta magát



|

Lehet, hogy valóban a leggyorsabb útvonal lett volna, amit a program ajánlott, de nem a legveszélytelenebb.

Hirdetés

Egyre többször kerülnek mostanában a figyelem középpontjába a különböző GPS alapú programok, amiket elsősorban a nem megfelelő működésük, és az ebből fakadó felesleges kockázatok miatt vádolnak. A Google Térkép például éppen emiatt nemrégiben eltávolított egy kifejezetten veszélyes, fokvárosi környéken átvezető útvonalat, de úgy néz ki, hogy azért még így is bőven lenne min javítani.

A GB News jelentése alapján ugyanis most kiderült, hogy a minap a Google Térkép konkrétan a krokodilok közé vezetett egy 56 éves brit szafarivezetőt Dél-Afrikában, aki éppen a szomszédos Mozambikba tartott abból a célból, hogy vendégeket vegyen fel. Mint kiderült, a férfi a navigáció alapján nem az N4-es autópálya hídját választotta, ezzel pedig letért a helyes útról, míg végül a Kruger Nemzeti Park közelében található Komati folyóban kötött ki.

Hirdetés

Ezt követően hamar meg is kezdték a keresését, ám a mentés már sokkal nehezebb feladatnak bizonyult. Mire erre sor került, a szafarivezető autóját már jócskán ellepte a víz, ha pedig ez nem lenne elég, még a krokodilok is megkörnyékezték.

A mentőakció vezetőjének később a férfi elmondta, hogy a Google Térkép által ajánlott legrövidebb útvonalat követte, ami, mint utólag kiderült, nem sült el a legjobban. Szerencsére a szafarivezető megúszta komolyabb sérülések nélkül, így végül csak kiszáradás, éhség és sokk miatt szállítottak légi úton biztonságba, de nem sokon múlott, hogy valami nagyobb tragédia történjen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.