Hirdetés

Közelednek a mini-LED-kijelzős MacBookok és iPadek



|

Több szempontból is komoly váltást jelenthetnek a csúcskategóriás MacBookokba és iPadekbe kerülő mini-LED-képernyők.

Hirdetés

A mindig megbízható információkat szállító Ming-Chi Kuo szerint az Apple dolgozik az első olyan, csúcskategóriába érkező MacBookokon és iPadeken, amelyekbe a valaha volt legfejlettebb kijelzők kerülnek. A paneleket már mini-LED technológiára építik. 

Hirdetés

Az új termékek leghamarabb 2020 végén jelenhetnek meg a piacon, és elvileg 10 000 LED-et használnak majd a kijelzőhöz. Ez nagy előrelépés lesz a Pro Display XDR-ben található 576 LED-hez mérten. Az új LED-ek mérete 200 mikron alatt marad, a panelek 10 és 12, valamint 15 és 17 hüvelykesek lesznek a tabletekhez és laptopokhoz. 

A mini-LED-ek nagy előnye az OLED-ekkel szemben, hogy nem hajlamosak a beégésre, illetve az Apple így kevésbé függ majd a Samsungtól a kijelzők terén. A készülékek ráadásul laposabbak és könnyebbek lehetnek, ha OLED-panel helyett mini-LED-et kapnak. 

Az Apple fő beszállítója az LG Display lehet, a technológia elsőként a jövő évi iPadekben debütálhat, aztán a MacBook Pro széria is megkaphatja a fejlesztéseket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.