Hirdetés

Kriptokatasztrófára és összeomló bitcoinra készül az NVIDIA



|

Az NVIDIA-t közvetlenül érinti a kriptovaluták idén várható visszaesése, ezért már most komoly lépéseket tett az óriás.

Hirdetés

Ami örömünnep lesz a gamerek számára, az katasztrófa a bányászoknak és egyes befektetőknek. Az NVIDIA mindenesetre a jelentések szerint nagyon is tisztában van vele, hogy az idei évben a kriptovaluták nagyon komoly lejtőre, akár katasztrófa-közeli állapotba kerülhetnek. Mindez közvetlenül érinti az NVIDIA-t, hiszen a cég által gyártott GPU-kat is használják egyes kriptovaluták bányászatára. 

Hirdetés

2017 második negyedévétől kezdve nagyon komoly mértékben megemelkedett a videokártyák ára. Bár az elmúlt hetekben a népszerű csúcskártyák vételára mérséklődött, az árak még messze nem az eredeti szinteken mozognak. 

Az NVIDIA gyártásért felelős divíziója (amely a TSMC-hez szervezi ki a gyártást) jelenleg is azt számolja, hogy a kriptokatasztrófa milyen hatással lehet a cégre és a beszállítóláncra. Éppen ezért a megrendeléseivel meglehetősen óvatos. A bányászőrület csökkenése vagy megszűnése egy több milliárd dollár értékű, eladatlan készletet jelentene, ráadásul régi architektúrára építő kártyákból, miközben az NVIDIA a Volta és az Ampere bemutatójára készül. 

A Digitimes értesülései szerint az NVIDIA arra kötelezte a partnereit, hogy azok még csak véletlenül se reklámozzák a videokártyáik bányászképességeit, illetve ne is adják el azokat nagyban dolgozó bányászoknak. 

A kriptovaluták népszerűségének visszaesésével idén megjelenhetnek a konkrét, népszerű digitális pénzekhez tervezett ASIC jellegű bányászgépek is. Ezek az ipari felhasználásban extrém gazdaságosak a GPU-khoz képest, ami további gondot okozhat. 

Probléma továbbá a jogi szabályozás kérdése is. Bár sok kormányzat értékeli a blockchain technológia előnyeit, a kormányok alapvetően ellene vannak a kriptovalutáknak, amelyek léte eleve aláássa a központi bankok munkáját. Tavaly és idén egyre több kormányzat jelentett be korlátozásokat, amelyek a kriptovaluták bányászata és használata ellen irányulnak. Mindezek hatására azok népszerűsége tovább csökken, a nagyobb ICO-befektetők pedig hatalmas veszteségeket kockáztatnak. Az ICO-k közel fele megbukott. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.