Hirdetés

Kriptovalutákra koncentrálhat az AMD Navi 10-es GPU-ja



|

Úgy tűnik, kimondottan bányászoknak készít videokártyát az AMD, és ezzel mindenki jól járhat.

Hirdetés

Új linuxos javítások utalnak arra, hogy az AMD hamarosan olyan Navi 10-alapú grafikus vezérlőkkel áll elő, amelyeket kriptovaluták bányászatára hegyez ki. A Phoronix szerint a legnagyobb eltérés a piacon lévő más Navi 10-es megoldásokhoz képest a DCN és a VCN engine-ek hiánya. Azt nem tudni, hogy ezek lapkaszinten hiányoznak, vagy csak le vannak tiltva. 

Hirdetés

A hiányuk mindenesetre arra utal, hogy nem lesz videokimenet a kártyákon, ez pedig a kriptovaluták bányászatára kitalált videokártyákról lehet ismerős jelenség a gyakorlottabbak számára. 

A Phoronix forrásai szerint ezekre a bányászkártyákra 2021 elején lehet majd számítani, és bár a bányászat (a GPU-alapú) már nem olyan felkapott, mint egykor, azért még érdemes foglalkozni vele a gyártóknak. Ezektől továbbá azt is remélik, hogy a bányászok békén hagyják a gamereknek kitalált kártyákat, és nem fogynak ki idő előtt a készletek, főleg, ha a bányászatra kitalált modellek a felhasználási területükön még optimalizáltabbak is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.