Hirdetés

Lábbal vezérelhető kontrollerről árulkodik a Sony legújabb szabadalma



|

Érdekes koncepció, aminek számos gyakorlati haszna is lehet.

Hirdetés

Nem idegen a Sony az újítások területén: legutóbb például egy olyan visszatekeréses szabadalmat nyújtottak be, melynek segítségével lényegében pillanatok alatt élhetnénk újra a kedvenc videojátékos pillanatainkat, de volt itt már korábban egy deformálható és dinamikusan változó kontrollerre irányuló ötlet is. Éppen ezért annyira nem meglepő, hogy most egy lábbal vezérelhető kontroller is bekerült a vállalat szabadalmainak sorába.

Sőt, egyből kétféle vezérlőt is megvillantottak, amik elsősorban az AR és VR játékok nyújtotta élményt hívatottak fokozni. A képeken jól látható, hogy az egyik konstrukciót akár egy, de két lábbal is használhatjuk majd, amiben egyébként mi első ránézésre a mostanra már ősréginek számító golyós egereket véltük felfedezni.

Hirdetés

Talán nem is véletlenül, ugyanis az eszköz működési elve is lényegében azokhoz hasonló. A házban elhelyezkedő trackballt a lábainkkal tudjuk majd forgatni, melynek a simább mozgatásában a csapágyak lesznek a segítségünkre.

A képek között látható még egy másik, félköríves, tálra hajazó lábvezérlő is, mely egy érintésérzékeny felülettel van felszerelve. Ráadásul nagyon úgy tűnik, hogy méretéből adódóan akár ezt is mind a két lábunkkal vezérelhetjük majd.

A koncepciók ezek alapján egészen ígéretesnek tűnnek, és akár azoknak is a segítségükre lehetnek majd, akik a helyhiány következtében kisebb térbe kényszerülnek a játék során. A szabadalmat egyébként még 2022 júniusában nyújtották be, de persze mint ahogy az ilyenkor lenni szokott, semmi garancia nincs arra, hogy a jövőben ténylegesen meg is valósuljon valamikor.

Ti mit gondoltok a lábbal vezérelhető kontrollerekről?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.