Hirdetés

Lapos laptopokba kerülhetnek az AMD Dali APU-k



|

Kiszivárogtak az AMD 2020-as tervei is: a Castle Peak utódját, a Vermeer CPU-t és az asztali Renoir APU-t a Dali mobilos APU-k kísérik.

Hirdetés

A spanyol Informática Cero továbbra is nagy erőkkel szivárogtatja az AMD jövőbeli menetrendjét és terveit, és már a 2020-as stratégiáról is kialakult az összkép. 

Hirdetés

A legutóbbi információk alapján az eddig ismert processzorokat egy új, ártakarékos mobilos APU-széria kíséri majd, Dali néven. A Dali az asztali Renoir APU-k és a Vermeer processzorok kínálatát egészíti majd ki - ez utóbbiak valószínűleg 7 nm-es technológiával készülnek. A Dali szinte biztos, hogy ultrabookokban és táblagépekben jut majd szerephez. 

Érdemes kitérni ismét a Threadripper vonalra is. A HEDT-vonalon nagy újítást jelent majd a 7 nm-es Castle Peak sorozat. Az AMD ezt az abszolút csúcskategóriának tekinti, és azt reméli, hogy már 2019-ben a piacra dobhatja. Ezután finomítják majd a gyártástechnológiát, és jön a Castle Peak felújított kiadása 2020-ban (hasonló módon, mint ahogyan a Zen és a Zen+ váltották egymást). 

Az AMD arra számít, hogy ezekkel a processzorokkal már piacvezető lesz a HEDT-kategóriában, teljesítmény és hatékonyság terén is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.