Hirdetés

Látványos fejlődést hoz a laptopok világába az Intel Core i7-8750H



|

A plusz két magnak hála látványos teljesítménynövekedésre számíthatunk.

Hirdetés

Az Intel hamarosan újabb olyan processzorokat dob piacra a laptopok mezőnyében, amelyek a jelenlegi asztali, Coffee Lake architektúrára építkeznek. Ezek a mobilos CPU-k több magot és szálat hoznak magukkal, emiatt aztán a teljesítmény is megnő. Konkrétan plusz 2 processzormagról és 4 szálról van szó a csúcskategóriában. 

Hirdetés

A Geekbench-en most például felbukkant a Core i7-8750H processzor. Ez egy 6-magos, 12-szálas CPU, 2,2 GHz-es alap órajellel, ami Turbo Boost mellett 4,1 GHz-ig emelkedhet. Az L3 cache mérete 9 MB, a fogyasztás pedig 45 watt. 

A Core i7-8750H látványos teljesítménynövekedést ígér az előző generációs Core i7-7700HQ modellhez mérten. Az egyszálas feladatokban plusz 20 százalékos, a többszálas feladatok során plusz 50 százalékos teljesítményt kapunk majd. 

Két Quanta rendszer 4700 és 5008, valamint 17 504 és 20 715-ös pontszámokat ért el a teszteken ezzel az új processzorral. Egy HP rendszer ugyanezzel a chippel 4980 és 19 402 pontot szerzett. Mindez figyelemreméltó növekedés, ugyanakkor nem a mikroarchitektúrában eszközölt látványos változásokról van szó (ilyesmi nem történt), hanem a plusz magoknak köszönhetjük az előrelépést. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.