Hirdetés

LCD-ről QD-OLED-kijelzőkre áll át a Samsung



|

Visszafogja az LCD-panelek termelését a Samsung, a jövőben ugyanis a QD-OLED-képernyőkre koncentrál.

Hirdetés

A Samsung régóta uralja a kijelzők piacát, az egyik nagy újdonsága a jövőben pedig a kvantumpontos OLED, vagyis a QD-OLED lesz. A kvantumpontos technológiát a televízióknál már használja a dél-koreai gyártó, míg a mobilpiacon egyre inkább az OLED az úr. 

Hirdetés

A Samsung most kombinálná a két világból megismert technológiákat. A The Korea Herald úgy értesült, hogy a Samsung már elkezdte korlátozni az LCD-panelek gyártását a dél-koreai gyáraiban, a csökkenő kereslet és nyereség miatt. Emiatt aztán több erőforrást csoportosítanak át a QD-OLED-panelek termelésére. 

Hamarosan megérkeznek az első QD-OLED-panelek, ezt elárulta a Samsung, de azt nem, hogy pontosan mikor és milyen eszközökben debütálnak ezek. 

A kvantumpontos kijelzők mondhatni átmenetet jelentenek az LCD és az OLED között. LED-es háttérvilágítást nem használnak, ehelyett kék OLED-es képpontokkal világítanak, a kvantumpontok pedig jobb hatékonyságot és színhelyességet garantálnak. Iparági szakértők szerint a Samsung a technológiába 8,3 milliárd dollárt tervez fektetni, és elsőként csúcskategóriás tévében vetné be. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.