Hirdetés

Lefotózták az AMD Ryzen Threadripper PRO 3995WX processzort



|

A DDR4 memóriákat 8-csatornás konfigurációban kezeli majd az AMD monstruma.

Hirdetés

Felbukkant az első fotó az AMD Ryzen Threadripper PRO 3995WX processzoráról, ami a nevéből sejthetően egy HEDT típusú lapka, melyet munkaállomásokba szánnak. Ez elvileg még az idén megérkezik, és a ChipHell fórumon megjelent fotónak hála már azt is láthatjuk, hogyan néz ki. Az AMD ezt a lapkát az Intel Xeon W processzorok ellen dobja piacra, éppen ezért nem "normál" Threadripperről van szó. Ez még a 64-magos, 128-szálas Threadripper 3990X-et is felülmúlja. 

Hirdetés

A legkiemelkedőbb jellemzője az, hogy a DDR4 memóriákat 8-csatornás konfigurációban támogatja, és akár 2 TB memóriát is kezel (ECC-vel). I/O terén nagyjából arra lehet számítani, mint a legdrágább EPYC 7662-nél. 

Mivel azonban Ryzen chipről van szó, ezért magasabb órajelek várhatók, mint az EPYC vonalon. A 8-csatornás memóriakezeléshez viszont új foglalatra lehet szükség, az sWRX8-ra, továbbá WRX80-as lapkakészletre. A jól értesült források szerint az AMD a Ryzen Threadripper PRO szériát már július 14-én megvillanthatja. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.