Hirdetés

Lehúzza a rolót a CrashPlan, az offsite mentések egyik királya



|

Az otthoni felhasználók többé nem használhatják a felhőalapú mentésre szakosodott szolgáltatást.

Hirdetés

Aki a legnagyobb biztonságban szeretné tudni a fotóit, zenéit és egyéb adatait, annak nem csak külső HDD-re és másik PC-re való mentésekről kell gondoskodnia, hanem lehetőleg egy offsite biztonsági mentésről is, ami fizikailag eltérő helyen van. 

Hirdetés

A teljes biztonsági mentésre szakosodott felhőalapú szolgáltatások között az elmúlt években élen járt a CrashPlan, amely azonban most lehúzza a rolót. 

A cég eltávolodik a fogyasztóktól, a jövőben kizárólag az üzleti ügyfeleket szolgálja majd ki. Az otthoni felhasználóknak szánt szolgáltatást a következő 14 hónap során vonja ki a cég a forgalomból. A szolgáltatás 2018. október 22-ig használható, a jelenlegi ügyfelek pedig 60 nap extra előfizetést kaptak. 

A CrashPlan úgy távozik, hogy a felhasználóit a Carbonite-hoz irányítja (ez több PC-re mindenesetre jóval drágább). Alternatíva továbbá az Acronis True Image, a BackBlaze és a Mozy is.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.