Hirdetés

Lejárt tanúsítvány miatt váltak elérhetetlenné a Windows 11 szolgáltatásai



|

A redmondiak soron kívül javították a hibát.

Hirdetés

Több mint egy hónapja már a Windows 11 rajtjának, de még bőven akadnak javítandó hibák az új operációs rendszerben. Nemrég számoltunk be például az üres mappák hadát generáló ProvTool szolgáltatásról, s a hét során egy másik bosszantó jelenséget is kiszúrtak a felhasználók.

Némelyeknél ugyanis egész egyszerűen nem indultak el bizonyos szolgáltatások, köztük a Képmetsző, az érintőbillentyűzet és az Emoji-panel. A problémát egy október 31-én lejárt tanúsítvány okozta, nemrég azonban befutott a javítás.

Hirdetés

A hibát a soron kívüli (Out-of-band) kiadott, KB5008295 sorszámú frissítés hozta helyre. Az update elvileg teljesen orvosolja a problémákat, telepítés után viszont újraindítást igényel.

A Microsoft ebben az esetben egész gyorsan reagált, a javítást ugyanis mindössze egyetlen napig tesztelték a Beta és a Release Preview csatornákon, persze még jobb lett volna, ha eleve nem hagyják lejárni a kérdéses tanúsítványt.

A redmondiak a közelmúltban egyébként egy másik bosszantó Windows 11-hibát is javítottak, ami az AMD-processzorok teljesítményét fogta vissza.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.