Hirdetés

Leleplezték a Seagate 20 TB-os merevlemezeit



|

A kaliforniai gyártó rögtön két modellel igyekszik csillapítani a növekvő tárhelyéhséget.

Hirdetés

Habár a lakossági fogyasztók túlnyomó többségének már az SSD-kre fáj a foga, a vállalati szektorban továbbra is komoly igény mutatkozik a hagyományos merevlemezekre, melynek hála a HDD-gyártók eladásai is szépen döntögetik a rekordokat.  

A piacvezető Seagate még a nyáron jelentette be, hogy valamikor az év második felében 20 TB-os merevlemezeket fog piacra dobni, nemrég pedig le is leplezte az újdonságokat.

Az IronWolf Pro 20TB és az Exos X20 2 terabyte-tal növelik a jelenleg elérhető 18 TB-os kapacitást, mindegyik a CMR (conventional magnetic recording) technológiára épül, 256 MB-os gyorsítótárral és 7200-as fordulatszámmal.

Hirdetés

A 3,5"-ös merevlemezeket egyaránt az üzleti szektornak szánja a Seagate: az 1,2 millió órás üzemidejű IronWolf a kisebb vállalati ügyfelek, a 2,5 millió órát garantáló Exos X20 pedig a nagyobb halak számára lehet csábító választás.

A Seagate ígérete szerint az új HDD-k forgalmazása már ebben a hónapban elindul, az IronWolf Pro 20TB listaára 650, az Exos X20-é pedig 670 dollár.

Ami a távolabbi jövőt illeti, a gyártó azzal számol, hogy legkésőbb 2024-ig befuthatnak az első 30 TB-os merevlemezek is, míg 2030-ra már a 100 TB-os kapacitást vették célba a fremontiak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.