Hirdetés

Leszámolna a HDD-kkel a Microsoft?



|

A vállalat a Windows 11-es rendszerek esetében teljesen megszüntetné a HDD-s indítást egy éven belül, csak az SSD maradhat osztályrészünk.

Hirdetés

A Microsoft prioritása a legúbbi értesülések alapján egyértelműen az, hogy a Windows 11-es PC-ben a jövőben kizárólag SSD-k legyenek a rendszerindító lemezek, ezért az operációs rendszer kapcsolódó frissítéseit is úgy alakítják, hogy az installáció már ne támogassa a HDD-ket.

A vállalat tervei alapján akár egy éven belül, vagyis 2023-ra már nem lennének olyan PC-k, amelyek HDD-ről indítják a Windows-t, ez pedig ahhoz is hozzájárulna, hogy a Windows 11 kapcsolódó funkciói könnyebben, optimálisan használhatóak legyenek.

Hirdetés

A Windows 11 telepítéséhez legalább 64 GB-os táhely szükséges, amely ugyan nem igényel SSD-t, viszont a DirectStorage és a Windows Android alrendszere sem működik HDD lemezeken. Nyilván ezeket a funkciókat nem kötelező használni, de ebből is látszik, hogy a Windows törekszik az SSD-k használatára. 

Trendfocus kapcsolódó beszámolójában a cég igazgatóhelyettese, John Chen megjegyzi, hogy a legtöbb rendszer esetében az SSD-re való váltást leginkább a költségek befolyásolják, ugyanis jóval drágábbak a kisebb tárhelyes lemezek, mint a HDD-k esetében.

A Microsoft több OEM partnere szerint nem megvalósítható egy éven belül, hogy az összes Windows 11-es gép SSD-vel rendelkezzen, ezért a tárgyalások során a lassabb átállásra törekednek - így 2024-ben már számíthat a piac arra, hogy SSD-k funkcionáljanak a Windows 11 rendszerindítójaként.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.