Hirdetés

LPDDR4X-4266 memóriát is támogatnak majd az új AMD APU-k



|

Renoir kódnévre hallgatnak az AMD következő-generációs APU-i, amelyek a jelek szerint már az LPDDR4X-4266 RAM-ot is kezelik.

Hirdetés

A Linux legutóbbi driveres javításai arról árulkodnak, hogy az AMD következő-generációs APU-i (amelyek Renoir kódnéven jönnek majd) már az LPDDR4X-4266 memóriát is támogatják. 

Hirdetés

Mindez azért jó hír, mert a tesztek alapján a gyorsabb memória az APU-k teljesítményén is javíthat, főleg játék közben. Az AMD jelenlegi Picasso U és H szériás APU-k pedig DDR4-2400-as memóriákat támogatnak, vagyis ezúttal nagy előrelépésre lehet számítani. Mindez azért is fontos, mert a laptopokba való Intel Ice Lake chipek DDR4-3200-at és LPDDR4-3733 formátumokat is kezelnek. 

Az AMD-nek jelenleg nincs olyan processzora, amely támogatja az LPDDR4X-et, azonban a Renoir APU-k változtatnak majd ezen. Korábbi információk szerint az AMD továbbra is Radeon Vega grafikát használ majd ezeknél, konkrétan Vega 10-et. A Renoir APU-k Display Next Core 2.1 engine-t használnak majd, erről további információi sajnos még nincs. 

A Renoir APU-k 2020-ban debütálhatnak, elvileg a Picasso chipeket váltják majd. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.